Районна избирателна комисия София 24 МИР


РЕШЕНИЕ
№ 3-НС
София, 13.08.2022

ОТНОСНО: Приемане на вътрешни правила за дейността на Районна избирателна комисия в Двадесет и четвърти изборен район – София.

На основание чл. 70, ал. 4, вр. с чл. 72, ал. 1, т. 1 ИК, Районна избирателна комисия в Двадесет и четвърти изборен район – София

 

Р Е Ш И:

  1. Входящата и изходяща кореспонденция на комисията и всички документи, подавани до и/или изпращани от нея се вписват в Деловоден дневник на Районна избирателна комисия в Двадесет и четвърти изборен район – София с индекс „НС“ и пореден номер. Вписванията в деловодния дневник се извършват само от членовете на комисията.
  2. Издадените удостоверения и текущата кореспонденция на комисията, се подписват от председателя и секретаря, и се подпечатват с печата на Районна избирателна комисия в Двадесет и четвърти изборен район – София.
  3. При отсъствие на председателя и/или секретаря, удостоверенията и текущата кореспонденция се подписват, съгласно чл. 70, ал. 9 ИК и взетите решения от Комисията.
  4. Заседанията на комисията се свикват от председателя или по искане на най-малко 1/3 (една трета) от членовете й.
  5. Проектът за дневния ред на заседанието се публикува предварително и на интернет страницата на комисията.
  6. Членовете на РИК в ИР 24 – София се уведомяват за датата и часа на провеждане на заседанието и проекта на дневен ред чрез публикуване на съобщение на интернет страницата на Комисията и по телефон или електронна поща. При промяна на датата или часа на свикано заседание членовете на комисията се уведомяват чрез публикуване на съобщение на интернет страницата, по телефона и по електронната поща.
  7. След приемане на дневния ред в него могат да бъдат включени за обсъждане и други въпроси по решение на комисията.
  8. Председателят на комисията ръководи заседанието и дава думата за изказвания по съответната точка от дневния ред. Членовете на комисията се изказват, след като председателят им предостави думата. Думата се иска от място с вдигане на ръка. Председателят определя поредността на изказванията по реда на заявяването им.
  9. Проектите за решения на комисията, следва да се изготвят писмено и да се предоставят на членовете й – за сведение, непосредствено преди заседание.
  10. При разглеждане на проектите за решения, се обсъждат проектът за решение на вносителя, както и проектът на друг член на комисията, ако има изготвен такъв, а също и направено по време на обсъждането предложение, което незабавно след приключване на заседанието, следва да се изготви писмено от вносителя.
  11. Комисията формира разпределение на своите членовете по административни райони със свое решение.
  12. Членовете на комисията организират и осъществяват деловодната дейност, воденето и съхраняването на съответните регистри.
  13. За подпомагане дейността на РИК за периода от назначаването й до 14 дни от произвеждане на изборите за Народно събрание се назначават до двама специалисти – експерти и до петима специалисти – технически сътрудници. Специалистът – експерт и специалистът – технически сътрудник подпомага комисията, като:
    • осигурява техническото обезпечаване на дейността на комисията;
    • осигурява техническото обслужване при спазване на въведените по-горе практики в комисията за оформление на решения и други актове на комисията, включително и на писма;
    • организира и носи отговорност за своевременното получаване, завеждане и изпращане на кореспонденцията на комисията по електронен път и на хартиен носител;
    • носи отговорност за електронната поща на комисията;
    • отговаря за своевременното насочване към председателя и секретаря на постъпилите документи и други книжа и материали; отговаря за публикуване на актове, документи и друга информация на интернет страницата на комисията, след резолюция от председателя или секретаря на комисията;
    • организира изготвянето на проект на дневен ред на заседанията на комисията;
    • осигурява изготвянето на протоколите от заседанията на комисията;
    • организира обявяването на решенията на комисията, чрез публикуване на интернет страницата на комисията;
    • организира поддръжката и актуализацията на информацията на страницата на комисията в интернет;
    • подготвя справки по възлагане от председателя или секретаря на комисията.

 

 

Решението подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

/Борислав Ганчев/

 

СЕКРЕТАР:

/Добри Тенев/

Председател: Борислав Георгиев Ганчев

Секретар: Добри Тенчев Тенев

* Публикувано на 13.08.2022 в 14:54 часа

Календар

  • ПонВтСрЧетПетСъбНед
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930 

Решения

  • № 165-НС / 05.10.2022

    относно: Разглеждане на писма от Столичен инспекторат във връзка с нарушения на чл. 183, ал. 3 от ИК

  • № 164-НС / 05.10.2022

    относно: Разглеждане на жалби и сигнали за сведение.

  • № 163-НС / 02.10.2022

    относно: Разглеждане на жалби и сигнали за сведение

всички решения